Menu

Biografie

Stéphane Clor

Stéphane Clor begint als muzikale autodidact elektrische bas binnen rockbandjes te spelen. Sterk beïnvloed door jazz en improvisatiemuziek, gaat hij als snel contrabas studeren.

In 2006, volgt hij les improvisatiemuziek aan het Conservatorium van Straatsburg, waar hij in april 2011 zijn diploma behaalt. Hij zet zijn studies tot op dit moment in Straatsburg verder aan de Académie supérieure de musique en aan het departement voor klassieke muziek en de “Klankpool” van het Conservatorium.

Als improvisator, componist en vertolker, ontwikkelt hij talrijke projecten mbt instrumentale muziek gaande van vrije improvisatie (Duo Eraslan/Clor), tot jazz (Min Gus) en rock (Spoune) of zelfs theoretische muziek. Hij heeft een levendige interesse voor elektroakoestische en elektronische muziek.

Stephane Clor  is nieuwsgierig van aard en werkt mee aan talrijke interdisciplinaire projecten zowel in de dans  (Rice Ship 2.0), de beeldende kunst (Sonarc) als in de theaterwereld (Compagnie Indigo, Inédit Théâtre, Théâtre de L’Oignon).

Agenda