Menu

Biografie

Stéphane Ginsburgh

Stephane Ginsburgh voert wereldwijd recitals en kamermuziek uit als solist en treedt aan op talrijke internationale festivals zoals Ars Musica, Quincena Musical, ZKM Imatronic, Agora, Bach Academie Brugge, Ultima Oslo, Darmstadt Internationale Ferienkurse en Gaida (Vilnius).

Naast een gedreven zoektocht naar nieuwe stukken, verkent hij eveneens nieuwe combinaties waarin stem, percussie, performance en elektronische muziek samenkomen. Het samenstellen van een uitgebreid klassiek repertoire hindert zijn actieve interesse voor hedendaags werk allerminst. Hij speelt regelmatig samen met het Ictus ensemble onder leiding van  George-Elie Octors.

Na zijn opleiding aan het conservatorium volgde hij les bij Paul Badura-Skoda, Claude Helffer, Jerome Lowenthal en Vitaly Margulis. In 1995 was hij laureaat van de Tenuto BRTN wedstrijd. Vier jaar later, in 1999, werd  hij door de Unie van Belgische componisten bekroond met  de Pelemans-prijs voor zijn bijdrage aan de hedendaagse Belgische muziekcreatie. In 1998 was hij medeoprichter van het Bureau des Arts dat nu Sonar heet; een plek voor multidisciplinaire expressie waar  talrijke literaire discussies, opdrachten voor nieuw œuvre en evenementen worden georganiseerd.

Afgelopen evenementen