Menu

Biografie

Thierry Balasse

Naast klank- en podiumregisseur voor muziekvoorstellingen, componist van elektro-akoestische muziek, improvisator op de synthesizer en op zelfgemaakte klankobjecten zoals de larsen ringen, geluidsregisseur voor plaat en podium, is Thierry Balasse eveneens artistiek directeur van het gezelschap Inouïe en van de collectie Chut ! van de Ecole des Loisirs, kunstenaar in residentie bij zowel de Scènes du Jura als bij de Pôle culturel d’Alfortville.

Na zijn opleiding als klanktechnicus aan het ENSATT (Ecole Nationale Supérieure d’Arts et Techniques du Théâtre), werkt hij voor het theater en combineert percussie, synthesizer en sampler. Door zijn theaterervaring krijgt hij de smaak te pakken voor de mogelijke links tussen woord, tekst en muziek. Zijn ontmoeting met Christian Zanési In 1989 en enkele jaren later met Pierre Henry zijn doorslaggevend. Vandaag is hij de partner van deze laatste bij het ontwerpen en soms uitvoeren van zijn luidsprekersorkesten.

Een residentie van 5 jaar bij La Muse en Circuit, geleid door David Jisse, een belangrijke ontmoeting met Sylvain Kassap, en vervolgens met Eric Groleau leiden tot de bijzondere relatie die hij nu onderhoudt met de elektro-akoestische muziek : hij zoekt opnieuw aan te knopen met de concrete muziek door onophoudelijk nieuwe instrumenten te ontwikkelen of met de ruimte te spelen door middel van multidiffusie.

Agenda