Menu

Biografie

Thomas Bloch

Thomas Bloch is wereldvermaard als een van de belangrijkste uitvoerders van klassieke, hedendaagse en experimentele muziek op zeldzame instrumenten zoals de ondes Martenot, de glasharmonica en de Cristal Baschet. Hij voert ook muziek voor opera en film uit.

Thomas Bloch heeft, als houder van een Premier Prix d’Ondes Martenot du Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris, deelgenomen aan meer dan 3000 concerten in 40 landen. Zijn discografie beslaat meer dan 150 opnames, zowel eigen platen als opnames als gastmuzikant op platen van Radiohead, John Cage, Gorillaz of nog Milos Forman.

Sinds 1992 is hij Professor Ondes Martenot aan het Conservatoire de Strasbourg en sinds 2012 aan de Académie Supérieure. Van 2005 tot 2011 was hij artistiek directeur van het Festival d’Evian en van het Festival Glass Music International. Naast het feit dat hij meewerkt aan tal van muziekstukken, is hij sinds de opening in 1997 ook verantwoordelijk voor de opstelling van zijn instrumenten in het Muziekmuseum van Parijs.

Thomas Bloch voert als solist van zeldzame instrumenten haast het hele daarvoor gecomponeerde klassieke en hedendaagse repertoire uit. Zelf componeert hij jaarlijks een tiental nieuwe, zowel hedendaagse als populaire muziekstukken.

Agenda