Menu

Biografie

Tony Di Napoli

In 1994 ontwerpt en vervaardigt Tony di Napoli zijn eerste beeldhouwwerken en bouwt hij zijn eerste klanksculpturen en muziekinstrumenten van steen. Met een beurs van de Fondation SPES kan hij  in 2002 gedurende zeven maanden in Vietnam verblijven en bestudeert er de Vietnamese klankstenen. Hij wordt opgeleid in Ho Chi Minh door de musicus The Viên en leert de kunst van het stemmen van sonore stenen.

In 2003 creëert hij Un rêve de pierre, een project waarbij hij beeldhouwers en musici die met steen werken van over de hele wereld samenbrengt in tentoonstellingen, concerten, conferenties en ateliers.

In samenwerking met Florence Fréson en in het kader van Luxemburg, Culturele Hoofdstad van  Europa in 2007, reist hij doorheen Europa en Vietnam om een aantal tentoonstellingen, concerten en kunstmeetings rond het œuvre van de Zwiterse beeldhouwer Arthur Schneiter te organiseren.

Sinds 2010 werkt hij regelmatig samen met gehandicapte personen voor het project van het Ensemble Orchestral la Freta in Hauteville en voor diverse projecten van de association Résonance contemporaine in Bourg-en-Bresse.

Agenda