Menu

Biografie

Wilhem Latchoumia

Behaalde de Premier Prix aan het CNSM (Conservatoire national supérieur musique et danse de Lyon) en de licentiaatstitel musicologie. Hij neemt deel aan het Young Euro Classic festival van Berlijn in 2002. In  2006 wint hij de Premier Prix Mention spéciale Blanche Selva evenals zes andere prijzen van het Concours international de piano van Orléans en speelt het daaropvolgende jaar op het Modern Music Festival van Peking.

Zijn opnames Piano & Electronic Sounds en Impressões worden uitgebracht in 2008. In 2010 vertolkt hij het Concerto pour piano et orchestre van Anthony Girard met het Orchestre national de Lille en wordt hij uitgenodigd door het Orkest van het Teatro Colon in Argentinië.

In 2011 resideert hij aan de Fondation Royaumont en neemt deel aan het creatie Atelier Daughters of the Lonesome Isle van John Cage. In 2014 treedt hij op met Accroche Note op het Musica festival in Straatsburg. In het kader van het Ars Musica Festival 2016 voert hij de werken van Noriko Baba en Victor Kissine uit, samen met Christophe Desjardins op altviool. Willem Latchoumia heeft zopas een opgemerkt opus uitgebracht via het La dolce volta label, gewijd aan Manuel de Falla.

Afgelopen evenementen