Menu

02.11 - 29.11.2019

Ars Musica - 30 jaar

Ars Musica viert 30 jaar muzikaal avontuur!

Kalender

June

2017

LUN
MAR
MER
JEU
VEN
SAM
DIM
1Thu
2Fri
3Sat
4Sun
5Mon
6Tue
7Wed
8Thu
9Fri
10Sat
11Sun
12Mon
13Tue
14Wed
15Thu
16Fri
17Sat
18Sun
19Mon
20Tue
21Wed
22Thu
23Fri
24Sat
25Sun
26Mon
27Tue
28Wed
29Thu
30Fri
Kalender

Ars Musica - 30 jaar

Van 2 tot 29 november is het feest! Er wacht een gevuld programma met zowel enkele hoogtepunten van de voorbije 30 jaar als werk van jong aanstormend talent. Zoals gewoonlijk strijken we neer op heel wat diverse en mooie Brusselse locaties, waaronder Bozar, Botanique, het Théâtre de la Balsamine, Senghor en voor het eerst ook Cinema Palace.

Een creatiefestival dat zijn 30ste verjaardag viert, beleeft men niet elke dag! Het is dan ook een prestatie op zich om er in het constant evoluerende landschap van de muzikale creatie en uitvoering nog steeds te staan. Tegen conservatisme en tijdelijke modegrillen in, bood Ars Musica in weer en wind een stevig draagvlak voor het zoeken naar een nieuwe muziektaal.

Het is één van Ars Musica’s kerntaken om de artistieke anamorfosen of metamorfosen in de wereld van het geluid in kaart te brengen. Het festival is een experimenteerplatform voor componisten maar ook een plek om reacties uit te lokken bij een publiek dat vragen stelt en niet bang is om wakker geschud te worden of de vaste paden van zijn luistergewoontes te verlaten.

Kennisoverdracht met de blik op de toekomst is een andere belangrijke pijler van onze missie. Workshops brengen de allerjongsten in contact met de hedendaagse muziekpraktijk en studenten kunnen hun inzichten verrijken tijdens een reeks masterclasses, in samenwerking met de Conservatoria van Brussel, Luik en Bergen. Ervaren musici als Garth Knox, Bruno Coulais, Xenia Pestova Bennett en Florent Jodelet geven er dit jaar toegang tot hun universum.

Ten slotte is dit ook de terugblik op de 30 jaar geschiedschrijving van Ars Musica en dus een geschikt moment om enkele hoogtepunten ervan weer in herinnering te brengen. We verwelkomen onder meer Philippe Boesmans, Henri Dutilleux, Jean-Luc Fafchamps, Benoît Mernier, Christian Zanési, Pierre Henry, Arnold Schoenberg, Philip Glass, Steve Reich, Pierre Bartholomée, Jean-Paul Dessy, het Kronoskwartet, John Cage, Karlheinz Stockhausen en Nik Bartsch op een daverend feest waar ook u zeker niet mag ontbreken!

After Movie 2018

After Movie 2018 - Inouïe

Ars Musica 2018

Nuit de la résistance - Inouïe

After Movie 2016

After Movie 2016 - Pays du Sonore Levant

About Ars Musica

Voir plus

Discover
The programme

Voir plus