Menu

Kalender

Sluiten

June

2017

LUN
MAR
MER
JEU
VEN
SAM
DIM
1Thu
2Fri
3Sat
4Sun
5Mon
6Tue
7Wed
8Thu
9Fri
10Sat
11Sun
12Mon
13Tue
14Wed
15Thu
16Fri
17Sat
18Sun
19Mon
20Tue
21Wed
22Thu
23Fri
24Sat
25Sun
26Mon
27Tue
28Wed
29Thu
30Fri
Kalender

Binnenkort

Dagen
:
Uur
:
Minuten

20 juni 2019 om 19:00

 Concert

Zie speeldata

AB AETERNO (I)

Locatie : Abdij van Vorst, Vorst

Céline Lory

Ensemble Tarentule

Ensemble Tarentule

Trio Jazz :
Jeroen Van Herzeele - Bruno Corbisier - Greg Faravel

AB AETERNO (I)

In de Tuinen van de Abdij van Vorst ondernemen we op 20 juni een tijdsreis zonder met de gebruikelijke categorisering en opdeling tussen klassieke muziek, jazz of hedendaagse muziek rekening te houden …

Het reeds jaren aangehouden devies van de vzw Sonar om supermarktachtige klassementen aan hun laars te lappen, zal ook deze avond als rode draad fungeren! Het Ensemble Tarentule bestaat uit musici die al even getalenteerd als eclectisch zijn en waarvan de klankdensiteit vergelijkbaar is met die van een strijkkwartet. Het voert ons van de Renaissance langs werken van Claudio Monteverdi en Cornelius Cardew tot bij een creatie van Denis Bosse. Vervolgens maken we kennis met een explosief trio dat bestaat uit Grégory Faravel (drum) Jeroen Van Herzeele (sax – Määk) en Bruno Corbisier (contrabas) die ons meenemen op een tocht langs standaardwerken en eigen composities (voorzie misschien een truitje, hoewel de muziek ons wellicht aan het dansen zet)). Het begint allemaal met een muzikale “siësta” voorgesteld door Céline Lory (piano) met werk dat niet eens zo ver verwijderd ligt van Franz Schubert, John Cage, John Adams en Jean-Luc Fafchamps …, een soort muzikaal déjeuner sur l’herbe (hier past dan weer een kussentje als u wat knusser wilt zitten)!

We vermelden graag dat deze avond deel uitmaakt van het seizoen dat Sonar opdraagt aan Labels – LABELS BY SONAR – samen met het Musi Cube label dat l’Ensemble Tarentule uitbrengt.

Een AB AETERNO II heeft plaats op 14 september in de Kapel van Boondaal met het kwartet MP4, Jean-Luc Fafchamps en Pompéi The Band.

About Ars Musica

Meer info

Ontdek
HET PROGRAMMA

Meer info