Menu

29 November 2018 om 15:00

 Conferentie

Zie rooster

Architectuur en muziek: conferentie Castellucci & Gibbons

Ars Musica Academia

Locatie : ARBA-ESA, Brussel

Expo 1958 Philips paviljoen

Romeo Castellucci © Yuriy Chichkov

Architectuur en muziek: conferentie Romeo Castellucci & Scott Gibbons

Vervoeg de Italiaanse regisseur Romeo Castelucci en de Amerikaanse componist Scott Gibbons van Socìetas Raffaello Sanzio voor een discussie met het Poème électronique als uitgangspunt, dat 50 jaar geleden voorgesteld werd door Edgard Varèse, Iannis Xenakis en Le Corbusier in het Philips Paviljoen ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling te Brussel in 1958.

De bedenkers van het Poème électronique beschreven hun ontwerp als een tragedie der moderne tijd.  Castelucci’s creaties voor Societas behandelen de aard van de hedendaagse tragedie op dezelfde manier en stellen de relatie tussen temporaliteit en perceptie, tussen illusie en de manier ergens naar te kijken in vraag, om zo de algemeen aanvaarde voorstellingen van de waarheid met elkaar te confronteren.

Samen met componist Scott Gibbons heeft Castellucci werk gecreëerd dat klanksynthese, scenografie en architectuur samenbrengt in een nieuwe realiteit. Na de Q&A volgt een proeverij van single malt scotch whisky en een DJ set met Sacred Harp music.

, Roméo Castellucci (regie)

, Scott Gibbons (muzikantcomponist)

Prijs

Gratis

coproductie

Op uitnodiging van ARBA-ESA - voor Ars Musica. Met de steun van de Franse ambassade in België

About

Lees meer

Ontdek het programma

Lees meer