Menu

20 November 2018 om 20:30

 2 Concerten

Zie rooster

Carte Blanche aan Benjamin Glorieux

Kamermuziek, Ongehoord event

Locatie : Théâtre National, Brussel

Benjamin Glorieux © Virginie Schreyen

© Herlinde Deloof

Chris Corsano © Rudi Schuerewegen

Carte Blanche aan Benjamin Glorieux

Eerste deel : Benjamin Glorieux & Chris Corsano

Tweede deel : Concerto for Cello and Wind Orchestra

Cellist Benjamin Glorieux is altijd op zoek naar nieuwe klanken. Hij wordt regelmatig uitgenodigd door prestigieuze ensembles, maar staat even vaak op het podium als solist met een veelzijdig repertoire, waarin het avontuur van de hedendaagse muziek een onmisbaar ingrediënt is. Hij werkte samen met componisten als Heinz Holliger, Martin Matalon of nog Sebastian Rivas.

Samen met het Orchestre de l’Académie de Saint-Nicolas, onder leiding van Pieter Matthynssens, vertolkt hij de bekendste compositie van Friedrich Gulda, als onderdeel van het festival Ars Musica. Deze Weense pianovirtuoos die in 2000 overleed, stond bekend als een onverzettelijke provocateur. Hij doorspekte zijn klassieke concerten met jazznummers en zette daarmee steevast zijn publiek op het verkeerde been. Ook speelde hij vaak in duo’s, zoals met Joe Zawinul, de oprichter van de mythische fusion band Weather Report. Met zijn vertolking van dit Concerto for cello and wind orchestra uit 1980 laat Benjamin Glorieux op sublieme manier het flamboyante karakter van de componist herleven. Tijdens het concert komen zowel folk, bigband als het klassiek Oostenrijks repertoire aan bod.

Programma

Concerto for Cello and Wind orchestra - Friedrich Gulda (1930 - 2000)

, Benjamin Glorieux (cello)

, Chris Corsano (slagwerk)

, Orchestre de l'académie de Sint-Niklaas : , André Wauters, Benny Nys, Cas Rondou, Eline Van den Broeck, Erik Van den Bosch, Frank D’haene, Guy Heynderickx, Ilise Barbaix, Jeremias Boumon, Jonas Permentier, Joren De Daele, Juri Cosman, Ken Van Hoylandt, Margo Salembier, Margriet Weerman, Marjan Keppens, Nathalie van Meirvenne, Peter Gosselin, Pieter Van Gysel, Pommeline Boumon, Ruben Van Steirteghem, Tom Segers, Viviane Peersman, Wim Pelgrims, Wannes Gonnissen

, Pieter Matthynssens (dirigent)

Prijs

12 / 10 €

coproductie

Théatre National & Ars Musica

About

Lees meer

Ontdek het programma

Lees meer