Menu

19 November 2018 om 20:00 21:30

 Concerten

Zie rooster

Chris Corsano & Anna Petrini : Solo works

Jazz' Musica, Kamermuziek, Ongehoord divers!

Locatie : Le Senghor, Etterbeek

Chris Corsano © Rudi Schuerewegen

Anna Petrini © Jesper Lindgren

Solo works : Anna Petrini & Chris Corsano

1ste deel om 20:00
Anna Petrini : Solo works for Paetzold recorder and electronics

Met haar Paetzoldfluit (subcontrabas blokfluit) heeft Anna Petrini componisten zoals Jesper Nordin, Pierre Jodlowski, Leilei Tian, Hanna Hartman, Dominik Karski of Timothy McCormack geïnspireerd tot nieuw werk. Dit kersverse repertoire voor een recent instrument, de Paetzold* fluit, biedt oneindig veel combinaties voor het timbre en de manier van spelen, en prikkelt componisten om nieuwe bronnen aan te boren die het kleur- en textuurpalet verrijken.

*De vierkante blokfluit werd in de jaren ’70 ontwikkeld door de Duitse fluitenbouwer Joachim Paetzold. Hij liet zich inspireren door het orgel dat cilindervormige en vierkante buizen combineert. Hij kreeg het idee een fluit te bouwen met een vierkant mondstuk dat in staat was twee octaven te nemen.

2de deel om 21:30
Chris Corsano : Solo works

Chris Corsano is een van de meest gevraagde drummers in de hedendaagse jazz- (Evan Parker, Paul Flaherty, Joe McPhee) en rockscène (Björk, Sir Richard Bishop, Bill Orcutt, Jim O’Rourke).

Hij speelt eveneens voortreffelijk solo en schept nieuwe klankwerelden die te horen zijn op zijn muziekalbums The Young Cricketer en Cut, respectievelijk uitgebracht in 2006 en 2012. Hij geeft ook solo-optredens sinds 2005 en ontwikkelt uitgebreide technieken voor de drum door zijn instrumentarium bij te stellen en het te verrijken met elementen die niet tot de percussie behoren: snaren gespannen over huiden, kommen en hout. Het drumstel wordt zo een klankweergalmend instrument dat uit ijzer, membranen en uit een brede waaier harmonische, vibrerende en percussieve mogelijkheden bestaat.

Programma

Split Rudder - Malin Bang (1974)

Dialogues Sauvages - Ansgar Beste (1981)

Seascape - Fausto Romitelli (1963)

Crepuscolo - Oscar Bianchi (1975)

(paetzold contrabass recorder)

(batterie)

Prijs

12 € – 10 €

coproductie

Senghor & Ars Musica

About

Lees meer

Ontdek het programma

Lees meer