Menu

8 December 2017 om 12:15

 voorstellingen

Zie rooster

Concert in dialoog met Bernard Cavanna

Concert

Locatie : ARTS² – école supérieure des arts à Mons, Bergen

Bernard Cavanna © Gafner

Concerten in het kader van de masterclasses

Een concert is een unieke gezamenlijke ervaring voor studenten en publiek. Instrumentalisten, componisten, vertolkers en scheppende kunstenaars laten zich volledig gaan in hun kunnen in wat voor hen één grote speelplaats is en brengen de oren van het publiek in verrukking. Van de geconstrueerde improvisatie van Eve Risser en Benoît Delbecq in een ontmoeting met Jean-Philippe Collard-Neven (op 20/10), over de avontuurlijke cello van Noémie Boutin tot de gebeitelde en vruchtbare schriftuur van Bernard Cavanna (op 8/12), stelt Ars Musica een uniek programma voor, in samenwerking met de koninklijke conservatoria van Brussel en Bergen. Een heerlijke verassing voor het oor, steeds op zoek naar een buitengewone luisterervaring!

De muziek en het gedachtegoed van de Roemeense componist Aurèle Stroë zijn de belangrijkste invloeden op het werk van Bernard Cavanna (Frankrijk, 1951). Cavanna maakt een film over hem als hommage.

Zijn repertoire omvat alle genres, zoals drie concerti gecomponeerd voor zijn drie lievelingsinstrumenten. “Messe, un jour ordinaire” zou wel eens zijn sterkste stuk kunnen zijn, net zoals zijn compositie voor drie tenoren en ensemble van 18 instrumenten.

Bij Aeon is een monografische CD verschenen (januari 2011) met DVD aan hem opgedragen door Delphine de Blic (de Prix Sacem voor beste muzikale documentaire).

Bernard Cavanna ontving de jaarlijkse Bourse de la creation (1984), verbleef in de Villa Médicis (1985/1986), won de Prix de la Tribune Internationale de l’Unesco in 1999, de Grand prix de la musique de la SACD (2007) en recentelijk de prix International Arthur Honegger in 2013.

 

, Studenten kamermuziek (muziekstudenten)

Prijs

Gratis

samenwerking

In samenwerking met ARTS² – école supérieure des arts, Bergen

About

Lees meer

Ontdek het programma

Lees meer