Menu

17 Oktober 2017 om 20:30

 voorstellingen

Zie rooster

De mythologie bij Lewis Carroll

Concert, Hedendinsdagen

Locatie : Théâtre Poème - LE POEME 2, Brussel

Marc Fessard © Selmer

Hedendinsdag

Hoewel de door Lewis Carroll bedachte wereld vaak met de kindertijd wordt geassocieerd, is hij uitgegroeid tot een referentie in de volwassen culturele literatuur.

Met de creatie van een “surrealistische mythologie”, een referentie voor André Breton en Louis Aragon, beide vurige voorstanders van het werk van Lewis Carroll, leverde de diabolische Britse auteur een werk af dat speelt met dubbele bodems en een veelheid van mogelijke interpretaties.

Marie-Hélène Inglin-Routisseau, auteur van het boek “Lewis Carroll in de verbeelding van de Fransen”, verschenen bij L’Harmattan, bestudeerde de invloed van Lewis Carroll bij Jean Cocteau, Paul Eluard en Raymond Queneau. Allen verwijzen naar Alice als het oudere zusje van Lolita en Zazie.

Van György Ligeti tot Ivo Malec, van Arne Nordheim tot Ake Parmerud, zonder Harry Partch en Unsuk Chin te vergeten: talrijk zijn de componisten die inspiratie zochten in het werk van Lewis Carroll. Klarinettist Jean-Marc Fessard en de leerlingen klarinet van het Koninklijk Conservatorium Brussel zullen een aantal van deze werken uitvoeren in een zoektocht naar die toch wel bijzondere literaire wereld van de Britse onruststoker.

Programma

Alice in Wonderland Advice from a caterpillar voor basklarinet ( 2017 ) - Unsuk Chin (1961)

Mythic Birds waltz voor strijkkwartet ( 1983 ) - Terry Riley (1961)

Alice, Compositieopdracht Ars Musica, wereldcreatie ( 2017 ) - Jean-Marc Fessard (1969)

, Jean-Marc Fessard (klarinet)

, leerlingen van het Conservatoire Royal de Bruxelles, (Véronique Bernar, Anna Fervilla, Simon Wilcocq, Hocheol Cha) (klarinet)

, Marie-Hélène Inglin Routisseau (spreker)

Prijs

12 € / 10 €

coproductie

In coproductie met het Théâtre Poème

About

Lees meer

Ontdek het programma

Lees meer