Menu

25 November 2018 om 18:00

 Concert

Zie rooster

Exotica – Mauricio Kagel

Ongehoord event

Locatie : Maison de la Création, Cité Modèle, Brussel

Exotica - Kagel © Deutsche Grammophon - Zoltan Nagy

Mauricio Kagel © Sjakkelien Vollebregt Anefo-R.C_CCbySA

Exotica - Mauricio Kagel

Mauricio Kagel studeerde muziek, literatuurgeschiedenis en filosofie aan de Universiteit van Buenos Aires. Hij wordt artistiek adviseur van de Agrupaciòn Nueva Musical, is medeoprichter van de Argentijnse cinematheek, film- en fotografiecriticus. Hij begint zijn eerste instrumentale en elektroakoestische stukken te componeren. Van 1955 tot 1957, is hij  directeur van culturele productie aan de Universiteit, directeur van studies aan de Chamber Opera en dirigent in het Teatro Colon.

In 1959 richt hij het Kölner Ensemble für Neue Musik op en verzogt cursussen Nieuwe Muziek te Keulen tot in 1975. Vanaf 1974 bekleedt hij de leerstoel voor muzikaal theater, voor hem geopend aan de Hochschule für Musik.
Hij is de auteur van composities voor orkest, voor stem, voor piano en kamerorkest en van talrijke stukken voor theater, voor film en radiofonische projecten.

Kagel’s theatraal intellect en humor zijn steeds onderliggend aanwezig in de stukken van de afgelopen jaren waarin de componist teruggrijpt naar een traditioneel arrangement : Die Stücke der Windrose voor salonorkest (1991-94), Broken Chords (2002), Quirinus’ Liebeskuss (2002).

Programma

Exotica - Mauricio Kagel (1931 - 2008)

, François Deppe (artistiek directeur)

, Fabian Fiorini (voorstelling)

, Jean-Paul Estievenart (trompet)

, Ensemble Hopper

, Leerlingen van het Conservatorium Bergen, Leerlingen van het Conservatorium Brussel, Leerlingen van het Conservatorium Luik

Prijs

gratis

coproductie

La Maison de la Création (Laeken) & Ars Musica

About

Lees meer

Ontdek het programma

Lees meer