Menu

Kalender

Sluiten

June

2017

LUN
MAR
MER
JEU
VEN
SAM
DIM
1Thu
2Fri
3Sat
4Sun
5Mon
6Tue
7Wed
8Thu
9Fri
10Sat
11Sun
12Mon
13Tue
14Wed
15Thu
16Fri
17Sat
18Sun
19Mon
20Tue
21Wed
22Thu
23Fri
24Sat
25Sun
26Mon
27Tue
28Wed
29Thu
30Fri
Kalender

Binnenkort

Dagen
:
Uur
:
Minuten

25 november 2020 om 20:00

Opgenomen op 25 november 2020

 Concert

Zie speeldata

[ONLINE vanaf 26/11]- Fluid Suites for Cello

Locatie : Les Halles de Schaerbeek, Brussel

Sigrid Vandenbogaerde © Pascal Ducourant

Trio

Fluid Suites for Cello

Deel 1 : Fluid Suites for Cello – Sigrid Vandenbogaerde

Een cello. Een horizon. Een kruk met zicht op de ziel. Een lichaam. Sigrid Vandenbogaerde zit daar. Ze heeft een glimlach op haar gezicht. De adem van haar boog. Haar innerlijke vuur.

Manuel Hermia schreef composities voor haar die hij Fluid Suites noemde. De naar India geurende rajazz reeksen die als basis dienden voor deze composities worden hier gebruikt in een hedendaagse benadering en een klassieke esthetiek. De horizon wordt breder en de adem voedt het innerlijke vuur. Of is het andersom?

Terwijl de noten vloeien, brengt de reis ons zowel verder weg van hier als dichterbij… Daar, in het diepst van de ziel. De hare is nu verbonden met de onze. Intensiteit en onuitsprekelijke zachtheid tegelijkertijd. De echo ervan verblijft in het hart van de wereld. Of was het een droom?

[NEXT YEAR] Deel 2 : Trio Darrifourcq Hermia Ceccaldi

Het Frans-Belgische trio van saxofonist Manuel Hermia, cellist Valentin Ceccaldi en drummer Sylvain Darrifourcq diepen het spoor dat hen in Europa beroemd heeft gemaakt, nog wat verder uit: de wilde energie en de verbazingwekkende intensiteit die de drie muzikanten ontplooien, staan altijd in dienst van een bijzondere tijdsbeleving. Door nog een stap te zetten in de richting van de zuiverheid wordt hun oorspronkelijke aanpak steeds leesbaarder.

Het dynamische potentieel van de instrumentatie wordt ten volle benut; van het minimalistische en bruïtistische (‘noise’) strijkstokgewrijf tot de klankorkaan, de muziek van het trio verkent deze extremen met hetzelfde enthousiasme. De originele klankkleuren van Sylvain Darrifourcq’s klankobjecten dialogeren prachtig met de inventieve cello van Valentin Ceccaldi, die tegelijkertijd melodisch, harmonisch en ritmisch is. Manuel Hermia ontplooit een krachtige lyriek op dit mechanische raamwerk tot een louterende uitbarsting volgt.

Programma

Fluid Suites for Cello - Manuel Hermia

werken en improvisaties - Trio Darrifourcq Hermia Ceccaldi

, Sigrid Vandenbogaerde (cello)

, Manuel Hermia (saxofoon)

, Sylvain Darrifourcq (slagwerk)

, Valentin Ceccaldi (cello)

Prijs

Streaming “Fluid Suites for Cello” vanaf 26/11

coproductie

Halles de Schaerbeek

About Ars Musica

Meer info

Ontdek
HET PROGRAMMA

Meer info