Menu

Kalender

Sluiten

June

2017

LUN
MAR
MER
JEU
VEN
SAM
DIM
1Thu
2Fri
3Sat
4Sun
5Mon
6Tue
7Wed
8Thu
9Fri
10Sat
11Sun
12Mon
13Tue
14Wed
15Thu
16Fri
17Sat
18Sun
19Mon
20Tue
21Wed
22Thu
23Fri
24Sat
25Sun
26Mon
27Tue
28Wed
29Thu
30Fri
Kalender

Binnenkort

Dagen
:
Uur
:
Minuten

20 november 2021 om 17:00

 Conferentie

Zie speeldata

Het lichaam, het gebaar en de stem

Locatie : ISELP, Brussel

Marie-Annick Béliveau © Laurent Guérin

Het lichaam, het gebaar en de stem: de interdisciplinariteit als de as van interpretatie in creatieve lyrische kunst

Marie-Annick Béliveau is mezzosopraan, docente klassieke zang en doctoraatstudente in Arts Studies and Practice, Interdisciplinary Research and Creation. 

Zij stelt ons een conferentie voor over het lichaam, het gebaar en de stem, met interdisciplinariteit als de as van interpretatie in creatieve lyrische kunst in de vorm van een 45 minuten durende openbare workshop-laboratorium. Zij wil daarin experimenteren met verschillende manieren om aria’s/melodieën/teksten uit het repertoire te interpreteren door gebruik te maken van het gebaar, het lichaam, de positionering in de ruimte en beweging.

Met het publiek, licht Marie-Annick Béliveau toe hoe een gebaar een juxtapositie, een oppositie of een superpositie van interpretatieniveaus kan creëren.

De reflectie is vervolgens gericht op het creatieve proces. Hoe definieert Marie-Annick Béliveau als operavirtuose haar interdisciplinair werk? Kunnen lichamelijke houding en beweging haar stemgebruik bepalen? In hoeverre kan zij de beweging en het lichaam van het personage haar stemtechniek laten beïnvloeden?

Prijs

Gratis mits reservering

coproductie

ISELP

About Ars Musica

Meer info

Ontdek
HET PROGRAMMA

Meer info