Menu

Kalender

Sluiten

June

2017

LUN
MAR
MER
JEU
VEN
SAM
DIM
1Thu
2Fri
3Sat
4Sun
5Mon
6Tue
7Wed
8Thu
9Fri
10Sat
11Sun
12Mon
13Tue
14Wed
15Thu
16Fri
17Sat
18Sun
19Mon
20Tue
21Wed
22Thu
23Fri
24Sat
25Sun
26Mon
27Tue
28Wed
29Thu
30Fri
Kalender

Binnenkort

Dagen
:
Uur
:
Minuten

20 november 2021 om 20:00

 Concert

Zie speeldata

La punition d’Ekho

Locatie : ISELP, Brussel

La punition d'Ekho © Jonathan Lana Garcia

La punition d'Ekho - Marianne Pousseur / Jonathan Garcia Lana

EKHO is een door de menselijke stem bestuurde automaat, een muziekinstrument dat onmiddellijk reageert op de door een zanger voortgebrachte klanken en zijn eigen geluiden van mechanische percussie en vibratie voortbrengt. De naam van dit unieke instrument is gebaseerd op de gelijknamige Griekse mythe: de logica van de werking ervan veroordeelt het immers om met zijn eigen stem te herhalen wat een andere persoon in zijn oor fluistert.

In La punition d’ Ekho hebben zangeres Marianne Pousseur en kunstenaar Jonathan García Lana op afstand samengewerkt en presenteren ze voor het eerst samen een live performance waarin de verschillende creatieve mogelijkheden die ze hebben verkend, worden blootgelegd. De voorstelling is een samensmelting van creatieve processen, wat resulteert in een werk dat uniek is in zowel taal als vorm.

Marianne Pousseur heeft in talrijke ensembles gezongen, zoals het Collegium Vocale en La Chapelle Royale, beide o.l.v. Philippe Herreweghe, het Schönberg Ensemble in Den Haag (o.l.v. Reinbert de Leeuw), het Ensemble Intercontemporain, met name onder leiding van Pierre Boulez, het Ensemble Risognanze (Milaan), het Orchestre national de France, en het London Philharmonic Orchestra.

In samenwerking met Enrico Bagnoli richt zij het muziektheatergezelschap Khroma op. Met dit gezelschap heeft zij talrijke voorstellingen in verschillende formats gecreëerd, variërend van kindervoorstellingen tot de meest geavanceerde muziekwerken, die over de hele wereld en op de belangrijkste internationale festivals worden gepresenteerd.

In 2013 en 2015 creëert ze Phèdre, daarna Ajax, gebaseerd op het werk van de Griekse dichter Yánnis Rítsos, waarvoor ze zowel zangeres, actrice als componist is.

Marianne Pousseur is momenteel professor opera aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

Jonathan García Lana (Tunipanea) woont en werkt sinds 2010 als geluidskunstenaar en ambachtsman in Bilbao. Hij heeft een masterdiploma in Hedendaagse, Technologische en Performatieve Kunst en combineert zijn artistieke roeping met andere vaardigheden, die verband houden met elektronica, robotica, geluid, traditionele ambachtelijke technieken en digitale fabricagetechnieken. Zijn passie komt voort uit een fascinatie voor het fenomeen ‘klankritueel’ in een breed, multicultureel-historisch perspectief en toegepast op hedendaagse artistieke projecten. Hij ontwerpt en bouwt hybride muziekinstrumenten waarin hij ideeën, vormen en middelen van zowel traditionele als hedendaagse origine combineert, een praktijk die hij graag beschouwt als deel uitmakend van de experimentele vioolbouwkunst.

Programma

La punition d'Ekho - Jonathan Garcia Lana Marianne Pousseur , Wereldcreatie in opdracht van ARS MUSICA

, Jonathan Garcia Lana (installatie)

, Marianne Pousseur (stem)

Prijs

Gratis mits reservering

coproductie

ISELP

About Ars Musica

Meer info

Ontdek
HET PROGRAMMA

Meer info