Menu

Kalender

Sluiten

June

2017

LUN
MAR
MER
JEU
VEN
SAM
DIM
1Thu
2Fri
3Sat
4Sun
5Mon
6Tue
7Wed
8Thu
9Fri
10Sat
11Sun
12Mon
13Tue
14Wed
15Thu
16Fri
17Sat
18Sun
19Mon
20Tue
21Wed
22Thu
23Fri
24Sat
25Sun
26Mon
27Tue
28Wed
29Thu
30Fri
Kalender

Binnenkort

Dagen
:
Uur
:
Minuten

26 november 2019 om 20:30

 Concert

Zie speeldata

Thickness flows & eVanescens

Locatie : Le Senghor, Etterbeek

© Sergine Laloux

© Sergine Laloux

@Inger Elisabeth Gleditsch

Thickness flows & eVanescens

Eerste Deel : 

Thickness flows

Het Thickness flows project is gecomponeerd/samengesteld voor piano, elektronica, video installatie en dans. Vanaf het begin van de performance zijn de verschillende elementen met elkaar verbonden en versmolten door klank, beelden en gebaren. Het is een inperking der zintuigen die leidt tot contoleverlies en het zich bewust zijn van dat verlies.

Het gaat over verbanden die als werkelijk ervaren worden of die gefantaseerd zijn, die verschillende elementen samenbrengen maar ook en vooral over hoe deze verbanden onder controle blijven en tot welk punt ze onder controle kunnen blijven.

Tweede deel :

Evanescens van Todor Todoroff en Laura Colmenares Guerra

eVanescens is een interactieve audiovisuele performance, een reis doorheen verschillende staten, op de bewegende grens tussen de echte wereld en droomwerelden. Muzikant en componist Todor Todoroff en videomaakster Laura Colmenares Guerra onderzoeken in dit werk hybride territoria, ongewoon en verwarrend. Samen met celliste Sigrid Vandenbogaerde voeren ze de akoestische, elektro-akoestische en videografische delen live uit.
De celliste draagt een geheel van inertie gevoelige sensoren op haar bovenlichaam, armen en handen. Elke sensor bevat een accelerometer, een gyroscoop en een magnetometer met 3 assen die toelaten haar bewegingen te volgen.
Deze sensoren zijn verbonden met technologie die de klank van de cello analyseren (extractie van de frequentie, van het omhulsel, van de harmonische inhoud, …) en met gebaren-interfaces die bediend worden door de twee andere uitvoerders om in real time de programma’s te controleren die klok en beeld transformeren, (re)synthetiseren en vertragen.
Samengebracht, verhogen ze de expressiemogelijkheden van de instrumenten, laten ze toe nieuwe muzikale gebaren te definiëren en bieden ze nieuwe ongeziene schriftuurtechnieken aan.

Op de kruising van de akoestische klank en haar veelvuldige metamorfoses, in een intieme dialoog met het videobeeld, leidt eVanescens de toeschouwer in een onzeker universum, ergens tussen onrustwekkende excentriciteit, lichtheid en een gevoel van gewichtloosheid.

Programma

Thickness Flows - Gilles Gobert (1971), Wereldcreatie

Evanescens - Todor Todoroff (1963)

, Véronique Delcambre (piano)

, Maya Oliva (dans)

, Inger Elisabeth Gleditsch (installatievideo)

, Gilles Gobert (electronics)

, Todor Todoroff (concept, geluidssensoren en interactie)

, Laura Colmenares Guerra (videocreatie en interactie)

, Sigrid Vandenbogaerde (cellochant)

Prijs

10 / 12 EUR

coproductie

Loop, Forum des Compositeurs & Le Senghor

About Ars Musica

Meer info

Ontdek
HET PROGRAMMA

Meer info