Menu

Kalender

Sluiten

June

2017

LUN
MAR
MER
JEU
VEN
SAM
DIM
1Thu
2Fri
3Sat
4Sun
5Mon
6Tue
7Wed
8Thu
9Fri
10Sat
11Sun
12Mon
13Tue
14Wed
15Thu
16Fri
17Sat
18Sun
19Mon
20Tue
21Wed
22Thu
23Fri
24Sat
25Sun
26Mon
27Tue
28Wed
29Thu
30Fri
Kalender

Binnenkort

Dagen
:
Uur
:
Minuten

22 november 2020 om 20:00

 Concert

Zie speeldata

[NEXT YEAR] – Lola Malique & Marie Hallynck

Locatie : Théâtre de la Balsamine, Brussel

Marie Hallynck © Veerle Vercauteren

Lola Malique © Marc Ginot

Lola Malique & Marie Hallynck

Deel 1 : Lola Malique

Lola Malique behaalde in 2016 een masterdiploma klassieke cello aan de Muziekhogeschool van Lausanne. Dank zij het Europese kamermuziekcentrum ProQuartet perfectioneerde zij haar vaardigheden met Philippe Muller, Sung Won Yang, het Manfred Kwartet en het Voce Kwartet. Parallel aan deze instrumentale opleiding volgde ze een zangstudie met Laura Littardi (jazz, Frans chanson) in de Cité des Arts in Parijs.

Ze begeleidde de schrijver Abdellatif Laâbi (Goncourt Prijs voor Poëzie in 2009) op cello en speelde als genodigde met het Ensemble Itineraire, het Parijse cello-ensemble, Soundinitiative, het Bloom Project, Eté Large (Duitsland) en het Lovemusic-collectief (Portugal, Duitsland).

Als stichtend lid van het Parijse ensemble ” 20° dans le noir ” ontwikkelde en promootte zij, in samenwerking met hedendaagse componisten, een nieuw repertoire voor cello en kamermuziek. Ze schreef en voerde de muziek uit voor Yoann Bourgeois’ show La Mécanique de l’Histoire, maar ook voor Au fond, la Chose met actrice Cécile Martin, Ce que j’ai dans le ventre met danseres Maud Mirroux, en Alice de l’autre côté du miroir met illustrator Federico Mozzi en acteur Michaël Faucard.

In 2019 bracht Lola Malique bij het label Musi-cube onder eigen naam haar debuutalbum Le Meilleur Lit uit.

 

Deel 2 : Marie Hallynck

Na haar studies aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en de Muziekkapel Koningin Elisabeth werd Marie Hallynck een van de belangrijkste cellisten van haar generatie.

Zo speelde ze reeds in de meest prestigieuze zalen als het Amsterdamse Concertgebouw, de Carnegie Hall in New York en de Berlijnse Philharmonie.

Ze verdedigt het grote repertoire met talent maar is eveneens gepassioneerd door het repertoire van onze tijd en voert werken uit van Leonard Bernstein, John Adams. Dirk Brossé droeg zelfs een concerto aan haar op.

Voor deze editie van Ars Musica verdiept ze zich in de wereld van Benjamin Britten met de Suite voor Solo Cello nr. 3 in C op. 87 en brengt ze eveneens Aria op. 28 voor solo cello, een werk van de Belgische componist Luc van Hove.

Programma

Deel 1 - Lola Malique -

Schrift II - Bernhard Lang

Présage - Lola Malique

Les Grandes Feuilles - Abdellatif Laâbi

Longa Shahnaz - chant traditionnel turc -

Migrations - Michelle Agnes Magalhaes

Le Meilleur Lit - Abdellatif Laâbi

Sept Papillons - Kaija Saariaho

Les Tilleuls - Allain Leprest

Duo - Chen-Yang Xu

Deel 2 - Marie Hallynck -

Aria voor cello op. 28 - Luc van Hove

Cello suite n°3, op. 87 in C minor - Benjamin Britten (1913 - 1976)

Prijs

/

coproductie

Théâtre de la Balsamine & Ars Musica

About Ars Musica

Meer info

Ontdek
HET PROGRAMMA

Meer info