Menu

18 November 2018 om 14:00

 Concert

Zie rooster

Luc Ex’ Music of inevitable sounds

Kamermuziek, Ongehoord divers!

Locatie : Les Brigittines, Bruxelles

Luc Ex

Luc Ex' Music of inevitable sound

Geluid is overal. Onze omgeving is heel lawaaierig, we worden omringd door een onophoudelijke stroom geluiden, die meestal onvermijdelijk zijn omdat ze een functie vervullen: ventilatoren, betonmolens, telefoons of keukenmachines. Maar kunnen die geluiden ook muziek worden?

Die dagdagelijkse geluiden, die klankongelukken, hebben Luc Ex geïnspireerd tot het schrijven van Music of Inevitable Sounds. Het is de vrucht van zijn fascinatie, van zijn obsessie voor klank. Hij heeft zijn fantasie de vrije loop gelaten om een programma samen te stellen dat passie en emotie ademt.

Vanuit negen onvermijdbare geluiden heeft hij een muzikaal tableau geschetst dat zich tussen hedendaagse muziek en een klanklandschap bevindt, daarbij knipogend naar John Cage, Harry Partch of Luigi Russolo, pioniers in onderzoek op dit terrein.

Programma

Luc Ex

, Jan Mikael Szafirowski, Joost Buist, Luc Ex, Nora Mulder, Pepe Garcia, Renato Ferriera, Saartje van Camp, Veryan Weston, Yedo Gibson (baspianogitaarreedsbassaxofoontrombooncelloslagwerk)

Prijs

8 / 10 / 12 / 14 €

Pass 32 / 35 €

coproductie

Les Brigittines & Ars Musica

About

Lees meer

Ontdek het programma

Lees meer