Menu

Kalender

Sluiten

June

2017

LUN
MAR
MER
JEU
VEN
SAM
DIM
1Thu
2Fri
3Sat
4Sun
5Mon
6Tue
7Wed
8Thu
9Fri
10Sat
11Sun
12Mon
13Tue
14Wed
15Thu
16Fri
17Sat
18Sun
19Mon
20Tue
21Wed
22Thu
23Fri
24Sat
25Sun
26Mon
27Tue
28Wed
29Thu
30Fri
Kalender

Binnenkort

Dagen
:
Uur
:
Minuten

16 november 2020 om 20:00

 Concert

Zie speeldata

[NEXT YEAR] – Marc Ducret

Locatie : Théâtre Poème, Brussel

Marc Ducret © Michael Hoefner

Marc Ducret

Marc Ducret heeft er een carrière van meer dan 40 jaar als gitarist en componist op zitten, waarvan 30 jaar in wat men de ‘avant-garde scene’ zou kunnen noemen alhoewel hijzelf elk label verwerpt, ook dat van ‘jazz’.

 

Marc Ducret wijkt niet af van de weg die hij heeft gekozen, hoe complex die ook is. Daarvan getuigen zijn vijf composities, die samen Le sens de la Marche vormen, voor elf muzikanten. Het is muziek die, zoals journalist Laurent Poiget het uitdrukte, “de massa tegen de haren instrijkt”. Zijn doel is de veelheid aan projecten uit te voeren, die aan zijn niet aflatende verbeelding ontspruiten en die kunnen steunen op een gedrevenheid, inspiratie en talent van het hoogste niveau.

Saxofonist Tim Berne vergiste zich niet toen hij Marc Durcret begin jaren ‘90 de mogelijkheid bood om zowel in duo als in verschillende andere formats met hem te spelen. Hetzelfde geldt voor de twee kompanen Bruno Chevillon en Eric Echampard, en hun zogenaamd “cult”trio waarvan de muziek tot vandaag te horen is en blijft inspireren.

Kortom, Marc Ducret is een hedendaags muzikant die, in de breedste zin van het woord, in staat is om met tien musici (Seven songs from the sixties) popliedjes te bewerken én een opera te schrijven (Lady M, uitgevoerd in de Opera van Lille in 2018) of solo te improviseren (zoals hij bij dit concert doet).

Programma

, Marc Ducret (gitaar)

Prijs

/

coproductie

Théâtre Poème

About Ars Musica

Meer info

Ontdek
HET PROGRAMMA

Meer info