Menu

8 November 2017

Pedagogische activiteit

Masterclass Piano met Benoît Delbecq

Pedagogische activiteit

Locatie : ARTS² – école supérieure des arts à Mons, Bergen

Benoît Delbecq © Barbara Rigon

Masterclass

Overdracht van kennis is voor Ars Musica een belangrijke pijler van het festival. Een permanente dialoog tussen componisten, uitvoerders en studenten tijdens masterclasses, die een uniek moment vormen waarbij kennis gedeeld wordt met de student, is hierbij essentieel. In Bergen en Brussel verklappen Eve Risser, Benoît Delbecq, Noémi Boutin en Bernard Cavanna hun geheimen en lichten een tipje van de sluier op.

Benoît Delbecq

Pianist Benoît Delbecq is eveneens avonturier en dromer, componist en producer en één van de activisten van het Collectif Hask (1994-2004), van Astrolab (1994-1999) en van twee anti conformistische collectieven Instants Chavirés de Montreuil in de voorstad van Parijs.
Hij is een van de onnavolgbare specialisten van de geprepareerde piano met hout en gom/rubber en is ook actief in de elektronische muziek. Hij experimenteert op het vlak van compositie en improvisatie en wekt zo een rijk palet aan klanken op.
Wanneer hij zijn elektronische instrumenten bespeelt, gaat hij uit van een zeer persoonlijke benadering van de drum ‘n bas of van de broken beat, meer bepaald in het gezelschap van zijn muzikale partner in crime, Steve Argüelles. Hij deelt zijn unieke ervaring, waarmee hij de grenzen van de esthetiek aftast, met de studenten van Art2, École supérieure des Arts de la Fédération Wallonie-Bruxelles de Mons en met Jean-Philippe Collard-Neven, tijdens een uniek concert.

, Benoît Delbecq (piano)

Prijs

Voorbehouden aan studenten van het Conservatorium

samenwerking

In samenwerking met ARTS² – école supérieure des arts, Bergen

About

Lees meer

Ontdek het programma

Lees meer