Menu

8 December 2017

Pedagogische activiteit

Masterclass met Bernard Cavanna

Pedagogische activiteit

Locatie : ARTS² – école supérieure des arts à Mons, Bergen

Bernard Cavanna © Gafner

Masterclass

Overdracht van kennis is voor Ars Musica een belangrijke pijler van het festival. Een permanente dialoog tussen componisten, uitvoerders en studenten tijdens masterclasses, die een uniek moment vormen waarbij kennis gedeeld wordt met de student, is hierbij essentieel. In Bergen en Brussel verklappen Eve Risser, Benoît Delbecq, Noémi Boutin en Bernard Cavanna hun geheimen en lichten een tipje van de sluier op.

Bernard Cavanna

De muziek en het gedachtegoed van de Roemeense componist Aurèle Stroë zijn de belangrijkste invloeden op het werk van Bernard Cavanna (Frankrijk, 1951). Cavanna maakt een film over hem als hommage.

Zijn repertoire omvat alle genres, zoals drie concerti gecomponeerd voor zijn drie lievelingsinstrumenten. “Messe, un jour ordinaire” zou wel eens zijn sterkste stuk kunnen zijn, net zoals zijn compositie voor drie tenoren en ensemble van 18 instrumenten.

Bij Aeon is een monografische CD verschenen (januari 2011) met DVD aan hem opgedragen door Delphine de Blic (de Prix Sacem voor beste muzikale documentaire).

Bernard Cavanna ontving de jaarlijkse Bourse de la creation (1984), verbleef in de Villa Médicis (1985/1986), won de Prix de la Tribune Internationale de l’Unesco in 1999, de Grand prix de la musique de la SACD (2007) en recentelijk de prix International Arthur Honegger in 2013.

, Bernard Cavanna (componist)

Voorbehouden aan studenten van het Conservatorium

samenwerking

In samenwerking met ARTS² – école supérieure des arts, Bergen

About

Lees meer

Ontdek het programma

Lees meer