Menu

Kalender

Sluiten

June

2017

LUN
MAR
MER
JEU
VEN
SAM
DIM
1Thu
2Fri
3Sat
4Sun
5Mon
6Tue
7Wed
8Thu
9Fri
10Sat
11Sun
12Mon
13Tue
14Wed
15Thu
16Fri
17Sat
18Sun
19Mon
20Tue
21Wed
22Thu
23Fri
24Sat
25Sun
26Mon
27Tue
28Wed
29Thu
30Fri
Kalender

Binnenkort

Dagen
:
Uur
:
Minuten

21 november 2020 om 17:30

Opgenomen op 21 november 2020

 Concert

Zie speeldata

[ONLINE vanaf 22/11] – No Tongues – Les Voies du Monde

Locatie : Les Brigittines, Brussel

No Tongues © Thomas Langouet

No Tongues - Les Voies du Monde

Vier instrumentalisten van vandaag trekken zich terug in het voorouderlijk vocaal repertoire van het album Les voix du monde, de mythische platenbox uitgebracht in 1996 door Chant du monde, dat emblematische artiesten uit de hele wereld samenbracht.

Een rouwzang die klinkt als een kinderlied, Fernand Bordage die zijn werkossen door  het moeras van de Vendée leidt, een met gelach onderbroken keellied, gezongen door twee Inuit-vrouwen, een koor dat geesten oproept of een oude ontstaansmythe vertelt, de laatste Selk’nam sjamaan van Vuurland die zijn eindeloze litanieën murmelt …

Deze muziek weerspiegelt de muzikale verbeeldingskracht die de mensheid in de loop van haar evolutie tentoonspreidde. Het is een re-integratie van de ontwortelde, doelloze en richtingloze moderne tijd in een brede, humaniserende en vitale tijd. Het is een dans met het verleden om het heden beter te begrijpen zodat wat niet tot de vluchtige tijd behoort, zich bij het bestaan zelf kan voegen. Het is een werkproces, gebaseerd op oraliteit, waarbij het nabootsen van een gegeven model  tot zijn vertaling en integratie in een persoonlijke esthetiek leidt.

Op het podium leidt dat tot een suite van stukken, gebaseerd op een selectie uit het originele album Les voix du monde. Het beluisteren door het publiek van die oorspronkelijke stukken gebeurt op verschillende manieren: soms voorafgaand aan de versie van No Tongues, soms tijdens, of zelfs gelijktijdig in over elkaar gestapelde lagen en versterkt. Het publiek krijgt voldoende uitleg zodat het de versies van de band kan linken aan de context van de originele muziek, die vaak drager is van verbeelding en poëzie.

, No Tongues

, Alan Regardin (trompet, voorwerpen)

, Ronan Courtry (contrabas, voorwerpen)

, Ronan Prual (contrabas)

, Mathieu Prual (saxofoonbasklarinet)

Prijs

Streaming vanaf 22/11

coproductie

Les Brigittines

About Ars Musica

Meer info

Ontdek
HET PROGRAMMA

Meer info