Menu

Kalender

Sluiten

June

2017

LUN
MAR
MER
JEU
VEN
SAM
DIM
1Thu
2Fri
3Sat
4Sun
5Mon
6Tue
7Wed
8Thu
9Fri
10Sat
11Sun
12Mon
13Tue
14Wed
15Thu
16Fri
17Sat
18Sun
19Mon
20Tue
21Wed
22Thu
23Fri
24Sat
25Sun
26Mon
27Tue
28Wed
29Thu
30Fri
Kalender

Binnenkort

Dagen
:
Uur
:
Minuten

23 november 2021 om 12:30

 Concert

Zie speeldata

Quatuor Amôn

Locatie : Palais des Beaux Arts - Charleroi, Charleroi

Amôn Quatuor © Nicolas Leuleu

Quatuor Amôn

Het jonge Belgische strijkkwartet Quatuor Amôn neemt je in één middag mee van Tokyo naar New York City.

 

Het Quatuor Amôn werd in 2008 opgericht aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in de klas van Guy Danel. Het kwartet nam daarnaast zowel deel aan de cursus van de Stichting ProQuartet (Europees Centrum voor Kamermuziek), als aan deze van de Muziekkapel Koningin Elisabeth en aan verschillende masterclasses met verschillende strijkkwartetmeesters.  Een mooi parcours dat geresulteerd heeft in een uitvoering van hoge kwaliteit van zowel klassieke als hedendaagse werken.

Voor het concert in het kader van het Ars Musica festival heeft het Quatuor Amôn gekozen voor het tweede van de acht kwartetten van Philip Glass, een werk dat vanuit het oogpunt van de schriftuur als barok zou kunnen omschreven worden, vol innerlijkheid en emotie, tussen beschouwing en vurigheid.

Een andere componist op het programma, Toshio Hosokawa, neemt ons met Landscape 1 mee naar een wereld van mysterie, bestaande uit zachte aanrakingen en uitbarstingen. De woorden “Stilte en geluid, schaduw en licht” (de titel van een boek gewijd aan de muziek van de componist), geven perfect de clair-obscur geluidswereld weer waarin Hosokawa evolueert.

Dai Fujikura, eveneens afkomstig uit Japan en auteur van een uitgebreid oeuvre met internationale uitstraling, zal ons in de loop van de uitbundige schriftuur van zijn stuk Another Place meenemen naar een universum vol onverwachte verrassingen. De gebeurtenissen buitelen er over elkaar, verstrengelen en botsen in complexe contrapunten die onze referentiepunten op losse schroeven zetten.

Programma

Landscape 1 - Toshio Hosokawa (1955)

Another Place - Dai Fujikura (1977)

Compagny - Philip Glass (1937)

, Quatuor Amôn :

, Aymeric de Villoutreys (viool)

, Julien Poli (viool)

, Eva Pusker (altviool)

, Guy Danel (cello)

Prijs

3 | 5 | 6 EUR

coproductie

Palais des Beaux-Arts de Charleroi

About Ars Musica

Meer info

Ontdek
HET PROGRAMMA

Meer info