Menu

22 November 2018 om 20:30

23 November 2018 om 20:30

 concerts

Zie rooster

SAFE – Ictus & Julie Pfleiderer

Kamermuziek, Ongehoord event

Locatie : Kaaistudio's, Brussel

© Julie Pfleiderer

SAFE - Ictus & Julie Pfleiderer

In Todd Haynes’ film Safe (1995) ondergaat een vrouw steeds intensere allergische aanvallen die haar leven quasi onmogelijk maken. Het is onduidelijk of ze een slachtoffer is, of een naar aandacht zoekende manipulator. Tegelijk concert en performance, vertrekt SAFE vanuit de film om een beeld te schetsen van hedendaagse hypersensitiviteit: stap mee in deze virtuele reis die alle zintuigen bespeelt.

Wat begint als een optreden, evolueert tot een gesofisticeerd live hoorspel. De hedendaagse westerse wereld wil verklaringen vinden voor alles. Maar wat met fenomenen, domeinen en blinde vlekken waar we géén sluitende antwoorden op hebben?

Julie Pfleiderer maakt performances, geluidskunst en films op de grens tussen documentaire en fictie. Het Brusselse hedendaagse muziekensemble Ictus is al jaren een vaste waarde en regelmatige gast in het Kaaitheater. Dit seizoen staan ze meermaals op het programma: met een ambitieuze concertante versie van Einstein on the Beach – in samenwerking met Suzanne Vega en Collegium Vocale Gent – en met de nieuwe creaties van Eleanor Bauer en Noé Soulier.

Programma

Safe - Oxana Omelchuk (1975), Wereldcreatie

, Julie Pfleiderer (artistiek directeurconcept)

, Ictus :

, Caroline Daish (stem)

, Tom Pauwels (gitaar)

, Gerrit Nulens (slagwerk)

, Hanna Kölbel (cello)

, Alex Fostier (sound design)

, Pieter Delfosse (script)

, Christine De Smedt (dramaturgiechoreografie)

, Jochen Schmitt (scenografielichtregie)

Prijs

16 / 12 / 10 €

coproductie

Productie : Ictus, Kunstenwerkplaats Pianofabriek. Coproductie : Kaaitheater, Ars Musica, Kunstencentrum BUDA Kortrijk, Wien Modern. Met de steun van : Vlaamse Gemeenschap, Sabam for Culture

About

Lees meer

Ontdek het programma

Lees meer