Menu

18 November 2018 om 18:00

 Concert

Zie rooster

Saxo(h)foons – Quasar Saxophone Quartet

Kamermuziek, Ongehoord divers!

Locatie : Les Brigittines, Bruxelles

Quasar Saxophone Quartet © Georges Dutil

Saxo(h)foons - Quasar Saxophone Quartet

Het saxofoonkwartet Quasar heeft een passie voor de muziek van zijn tijd en wijdt zich dan ook aan de creatie en de promotie van de hedendaagse muziek. Of het nu om instrumentale muziek, improvisatie of elektronische muziek gaat, het dient hen allemaal tot inspiratie.

Sinds zijn oprichting in 1994 heeft Quasar meer dan 80 werken gecreëerd, meestal ver weg van de  traditionele esthetiek. Het kwartet fungeert als een echte motor voor creatie en werkt daartoe nauw samen met componisten, bevordert onderzoek, houdt van experiment en barst van de nieuwe ideeën. Het programma dat Quasar tijdens het Ars Musica festival brengt, put uit de creatie uit Québec, meer bepaald met Incantation, een werk van Jean-François Laporte voor trompet-sax, en een creatie van de jonge Belgische muzikant Max Charue.

Programma

C.O.N.F.I.D.E.N.T.I.E.L - Max Charue (1992), Wereldcreatie in opdracht van ARS MUSICA

Incantation - Jean-François Laporte (1968)

De l'imitation - Philippe Leroux (1959)

, Quasar Saxophone Quartet : , André Leroux, Jean-Marc Bouchard, Marie-Chantal Leclair, Mathieu Leclair (saxophone sopranosaxophone altosaxophone tenorsaxophone baryton)

Prijs

8 / 10 / 12 / 14 €

Pass 32 / 35 €

coproductie

Les Brigittines, Groupe Le Vivier Québec & Ars Musica. Avec le soutien du Conseil des arts et des lettres du Québec et du Conseil des arts du Canada.

About

Lees meer

Ontdek het programma

Lees meer