Menu

Kalender

Sluiten

June

2017

LUN
MAR
MER
JEU
VEN
SAM
DIM
1Thu
2Fri
3Sat
4Sun
5Mon
6Tue
7Wed
8Thu
9Fri
10Sat
11Sun
12Mon
13Tue
14Wed
15Thu
16Fri
17Sat
18Sun
19Mon
20Tue
21Wed
22Thu
23Fri
24Sat
25Sun
26Mon
27Tue
28Wed
29Thu
30Fri
Kalender

Binnenkort

Dagen
:
Uur
:
Minuten

27 november 2020 om 19:00

 Concert

Zie rooster

Slotavond

Locatie : Théâtre de la Balsamine, Brussel

Daniele Roccato © Gessica Forlin

Duo Cylene © Eléonore Huisse

David Chalmin © Umberto Nicoletti

Slotconcerten

Deel : Daniele Roccato (19:00)

Daniele Roccato is een buitengewone componist en contrabassist. Afkomstig uit Adria in Italië lag hij aan de basis van talloos nieuw muzikaal werk, dikwijls in relatie met andere disciplines zoals dans, theater, video… Hij wordt beschouwd als een van de virtuozen van zijn instrument en heeft samengewerkt met musici als Terry Riley, Ivo Nilsson, Mark Dresser (Anthony Braxton, John Zorn, Dave Douglas…), Marc Ducret of Barre Philips.

Toen Sofia Gubaidulina haar stukken door Daniele Roccato hoorde interpreteren, verklaarde ze: “Zijn interpretatie bracht me volledig van mijn stuk. Ik heb een contrabas nog nooit zo horen klinken.”

Deel 2 : Duo Cylene (20:30)

Het duo gevormd door Stephen O’Malley en François J. Bonnet is de vrucht van een lang rijpingsproces. Ze werken al jaren samen aan redactionele projecten zoals het label Recollection GRM. O’Malley en Bonnet beginnen als duo te spelen in augustus 2018, ter gelegenheid van het ‘Berlin Atonal’ festival. Eind 2019 verschijnt bij MEGO een album met de titel Cylene. De muziek roept een wereld op die zowel sereen als onrustig klinkt en die de stilte voor of na de storm oproept, zonder de bliksem zelf uit te sluiten.

Deel 3 : David Chalmin (21:45)

Als componist, producer, geluidstechnicus en muzikant reiken het werk en de samenwerkingen van David Chalmin van klassieke muziek tot verschillende soorten avant-garde.

Hij heeft de originele muziek voor Her Story geschreven, de kortfilm over Madonna gefilmd door Luigi & Iango. Hij is ook lid van de Triple Sun groep, die samen met pianiste Katia Labèque een project rond de muziek van Moondog heeft opgezet.

Zijn ballet Star-Cross’d Lovers, gecomponeerd voor pianisten Katia & Marielle Labèque, begeleid door elektrische gitaar, elektronica en percussie, is dan weer gebaseerd op het Shakespeare-drama Romeo en Julia.

 

, Daniele Roccato (contrabas)

, Duo Cylene : , François J. Bonnet, Stephen O'Malley (gitaarelektronica)

, David Chalmin (elektronica)

Prijs

18 / 15 EUR

coproductie

Théâtre de la Balsamine & Ars Musica - Met de steun van Istituto Italiano di cultura

About Ars Musica

Meer info

Ontdek
HET PROGRAMMA

Meer info