Menu

Kalender

Sluiten

June

2017

LUN
MAR
MER
JEU
VEN
SAM
DIM
1Thu
2Fri
3Sat
4Sun
5Mon
6Tue
7Wed
8Thu
9Fri
10Sat
11Sun
12Mon
13Tue
14Wed
15Thu
16Fri
17Sat
18Sun
19Mon
20Tue
21Wed
22Thu
23Fri
24Sat
25Sun
26Mon
27Tue
28Wed
29Thu
30Fri
Kalender

Binnenkort

Dagen
:
Uur
:
Minuten

8 november 2020 om 20:00

Opgenomen op 8 november 2020

 Concert

Zie speeldata

[ONLINE vanaf 09/11]- Tania Giannouli, solo

Locatie : Théâtre Poème, Brussel

Tania Giannouli © Yiannis Soulis

Tania Giannouli

Tania Giannouli studeerde piano (Solistendiploma met eervolle vermelding en 2e prijs), Advanced Theory en Composition (Diploma met onderscheiding en 1e prijs), aan het Athenaeum en het Orfeion conservatorium. Ze heeft interesse voor mixed-media, en is vaak betrokken (als uitvoerster én componiste) bij projecten die muziek combineren met beeld, tekst en woord. Haar muziek voor theater, film en video wordt uitgevoerd op festivals, galerijen, biënnales en musea over de hele wereld. Ze heeft samengewerkt met verschillende bekroonde videokunstenaars en filmmakers, waaronder Istvan Horkay en Marcantonio Lunardi.

Improvisatie speelt een belangrijke rol in haar muzikale leven. Ze is stichtend lid van de groepen 4+1 en Schema Ensemble en heeft met deze laatste opgetreden tijdens het internationale elektronische muziekfestival Synch in 2010. Haar samenwerking met de Portugese blazer en improvisator Paulo Chagas heeft in 2012 geleid tot haar debuut op Rattle records (Nieuw-Zeeland).”Forest Stories” kon bogen op ruime internationale belangstelling en prijkte in de Griekse muziekmedia in menig “best of 2013” lijstje. In 2014 vormt ze het Tania Giannouli Ensemble, dat overal in Europa heeft opgetreden.

In mei 2017 neemt Giannouli met de Maori-muzikant en klankmeester Rob Thorne het album “Rewa” op. In november 2019 wordt Rewa voor het eerst uitgevoerd op het Enjoy Jazz festival. Een nieuw project, het Giannouli trio met oud en trompet, maakt zijn debuut tijdens de Berliner Festspiele en wordt door het Duitse tijdschrift Jazzthetik tot het “Beste concert van 2018” uitgeroepen. Momenteel toert het Tania Giannouli trio in Nederland, Oostenrijk, Duitsland, België en Griekenland.

Tania’s composities zijn beschreven als lyrisch, geïnspireerd, complex, eclectisch en zeer origineel “bedwelmende orkestraties die worden gekenmerkt door een Europese gevoeligheid die de kleur van de Middellandse Zee oproept”. Haar concertmuziek wordt ook uitgevoerd door het Camerata/Armonia Atenea Strijkorkest, het Dissonart Ensemble, het Athens Youth Orchestra en het Galaxy Strijkkwartet.

Programma

The Book of Lost Songs - Tania Giannouli

, Tania Giannouli (piano)

Prijs

streaming vanaf 09/11/2020

coproductie

Théâtre Poème & Ars Musica / Steun: Istituto Italiano di cultura

About Ars Musica

Meer info

Ontdek
HET PROGRAMMA

Meer info