Menu

Kalender

Sluiten

June

2017

LUN
MAR
MER
JEU
VEN
SAM
DIM
1Thu
2Fri
3Sat
4Sun
5Mon
6Tue
7Wed
8Thu
9Fri
10Sat
11Sun
12Mon
13Tue
14Wed
15Thu
16Fri
17Sat
18Sun
19Mon
20Tue
21Wed
22Thu
23Fri
24Sat
25Sun
26Mon
27Tue
28Wed
29Thu
30Fri
Kalender

Binnenkort

Dagen
:
Uur
:
Minuten

11 december 2021 om 17:00

 filmconcert

Zie speeldata

The Phantom of the Opera

Locatie : le Delta, Namen

The Phantom of the Opera

The Phantom of the Opera

Een live piano met stem-duet brengt The Phantom of the Opera weer tot leven!

 

Een twintigtal musicals, een tiental films en tv-films, een twintigtal stukken gecomponeerd voor deze films en musicals, een half dozijn stripverhalen; dat is het ongelooflijke palmares waarop Gaston Leroux kan bogen. Het neerploffen van een kroonluchter, de dood van een machinist, een machiavellistische gedaante, een spook (gedaante en spook zijn misschien slechts één), chantage met de bezetting van loge nr. 5, allemaal gehuld in raadselachtigheid en mysterie. Deze cocktail, ontsproten uit de pen van Gaston Leroux, werd een bestseller en daarna van 1925 tot nu een kaskraker in theaters en bioscopen,

Benoît Delbecq en Claudia Solal vervingen de originele soundtrack van de eerste filmversie uit 1925, die bestond uit symfonische muziek en kamermuziek van Franz Schubert maar niet met de beelden overeenstemde, door een piano-vocaal improvisatieduet.

Ter gelegenheid van het Ars Musica festival bundelt de eclectisch improviserende zangeres Claudia Solal de krachten met Benoit Delbecq, hedendaags jazzpianist en componist, voor een stem- en pianoduo, geïnspireerd op de beelden van de (stille!) film, geregisseerd door de Amerikaanse filmmaker Rupert Julian. Meer is er niet nodig om deze ietwat verouderde filmversie in een tegendraads eigentijds jasje te steken en een werk, dat binnenkort haar honderdste verjaardag viert, weer tot leven te wekken.

, Benoît Delbecq (piano)

, Claudia Solal (zang)

Prijs

10 | 15 EUR + pass

coproductie

Le Delta

Phantom of the Opera © Domaine public

About Ars Musica

Meer info

Ontdek
HET PROGRAMMA

Meer info