Menu

Van 26 November 2018 tot 28 November 2018

 3 Concerten

Zie rooster

The Whisper Opera

Ongehoord event, Ongehoorde opera

Locatie : Bozar, Bruxelles

© Armen Elliott

© Armen Elliott

© Armen Elliott

© Armen Elliott

The Whisper Opera

David Lang

“Haast alle muziek is onmiddellijk beschikbaar, perfect opgenomen, perfect uitgevoerd, toegankelijk in het moment en op elk moment. Dat is geweldig. Ik kan, wanneer ik maar wil, een overvloed aan muziek, genres en schoonheid horen, een overvloed aan tradities en verschillende culturen. Maar ik moet toegeven dat ik ook hou van muziek die in mijn nabijheid, voor mij, gespeeld wordt.

Verandert de luisterervaring, nu de meeste muziek op elk moment beschikbaar is? In de loop der jaren heb ik stukken geschreven die de nadruk leggen op elementen die enkel in het contact met het publiek mogelijk zijn.

Ik heb moeilijke werken gecomponeerd die kunnen bestaan dankzij de inspanning en de virtuositeit van de musici. Dat staat dan centraal bij de luisterervaring. Ik heb concertwerken geschreven met een ontwikkelde dramaturgie en ik heb werken bedacht die emotie opwekken bij de luisteraars. Ik ben vanuit een andere benadering vertrokken met Whisper Opera … Het stuk is gebaseerd op de geringste perceptie, op het intieme. Als de vertolkers zich niet in de nabijheid van het publiek bevinden, is het onmogelijk de minste klank of het geringste woord waar te nemen. De enige mogelijkheid is de nabijheid met de toehoorder-toeschouwer, zonder tussenschakel, zonder scherm, zonder luidsprekers. Deze partituur kan noch opgenomen, noch gefilmd of versterkt worden. Wie dit werk wil horen, moet aanwezig zijn, dichtbij, dichtbij de klank en het geringe.”

Rooster

26 November 2018 om 20:00 ,

27 November 2018 om 20:00 ,

28 November 2018 om 20:00 ,

Programma

The Whisper Opera - David Lang , Belgische creatie

, Tony Arnold (soprano)

, Ross Karre (slagwerk)

, Sigrid Vandenbogaerde (cello)

, Anne Davids (fluit)

, Jean-Marc Fessard (klarinet)

, Jim Findlay (director & designer)

Prijs

24 €

coproductie

Bozar & Ars Musica

About

Lees meer

Ontdek het programma

Lees meer