Menu

Kalender

Sluiten

June

2017

LUN
MAR
MER
JEU
VEN
SAM
DIM
1Thu
2Fri
3Sat
4Sun
5Mon
6Tue
7Wed
8Thu
9Fri
10Sat
11Sun
12Mon
13Tue
14Wed
15Thu
16Fri
17Sat
18Sun
19Mon
20Tue
21Wed
22Thu
23Fri
24Sat
25Sun
26Mon
27Tue
28Wed
29Thu
30Fri
Kalender

Binnenkort

Dagen
:
Uur
:
Minuten

20 november 2020 om 20:00

 Concert

Zie rooster

Trio O3 & NO&RD

Locatie : Les Brigittines, Brussel

Trio O3 © Laura Gelfged

Olivier Mellano © Jérôme Sevrette

Régis Boulard © Jérôme Sevrette

Trio O3 & NO&RD

Deel 1 : Trio O3

Trio O3 Ontstond rond George Crumbs geweldige Vox Balaenae. Met grote vanzelfsprekendheid hebben de drie muzikantes hun eigen universum meteen geschetst in hun eerste project: Echos de la Terre in 2016, dat vijf componisten met een verschillende esthetiek en aanpak samenbracht.

De verbazingwekkende compositie van Crumb was natuurlijk van de partij. Geïnspireerd op de stem van de walvis, en meer bepaald op de zang van de bultrug, vereist het stuk een uitbreiding van het instrumentarium en spelen de uitvoerders gemaskerd! Het stuk combineert verschillende compositietechnieken zoals het zingen in de fluit, het uitrusten van de piano met verschillende voorwerpen (glaslatten, metaal), het ontstemmen van de cello, enz.

Deel 2 : NO&RD

Olivier MellaNO en Régïs BoulaRD, respectievelijk gitarist en drummer, wilden al tien jaar een duo vormen. Het was een kwestie van de juiste timing, het idee moest langzaam rijpen; NO&RD is dus de voltooiing van een lang proces.

Voordat ze zich samenvoegden, werkten Mellano en Boulard op verschillende gebieden in de muziek, waarbij ze elkaar soms ontmoetten op concerten of bij opnames. Eclecticisme kenmerkt beiden: Olivier Mellano is zowel violist, gitarist als componist, heeft zowel samengewerkt met Dominique A. als werken gecomponeerd voor klavecimbel en orgel, elektrisch gitaaroctet of strijkkwartet, halverwege tussen barok en hedendaagse muziek. Régïs Boulard, wordt als drummer en componist vaak verbonden met muzikanten uit de alternatieve rock- en geïmproviseerde muziekscène, zoals John Greaves, Régis Huby, the Sons of the Desert of Noël Akchoté. Sommigen van hen verschijnen op albums die hij onder zijn naam heeft geproduceerd, met name op het Signature-label.

Elk stuk ontstaat uit een bruisend moment, uit een dichte en geconcentreerde uitwisseling, uit een noodzaak, uit een euforische drang. We hebben leren afleren. Vertrouwen, het verlangen naar duidelijkheid en plezier zijn onze sleutelwoorden. Schoonheid maakt ons niet bang, naar haar op zoek gaan, ontmoedigt ons niet”.  Olivier Mellano / Régïs Boulard.

Programma

Deel 1 - Trio O3 -

Lento Riflessivo - Tatsiana Zelianko , Wereldcreatie

Solano - Tonu Korvits

Vox baelaenae - George Crumb (1929)

Dedication, pour violoncelle et piano - Erkki-Sven Tüür

Cendres - Kaija Saariaho

Deel 2 - NO&RD -

werken en improvisaties - Olivier Mellano , Régis Boulard

, Trio O3 : , Eugénie Defraigne, Léna Kollmeier, Lydie Thonnard (fluitcellopiano)

, NO&RD : , Olivier Mellano, Régis Boulard (elektrische gitaarslagwerk)

Prijs

12 / 15 EUR

coproductie

Les Brigittines

About Ars Musica

Meer info

Ontdek
HET PROGRAMMA

Meer info