Menu

Kalender

Sluiten

June

2017

LUN
MAR
MER
JEU
VEN
SAM
DIM
1Thu
2Fri
3Sat
4Sun
5Mon
6Tue
7Wed
8Thu
9Fri
10Sat
11Sun
12Mon
13Tue
14Wed
15Thu
16Fri
17Sat
18Sun
19Mon
20Tue
21Wed
22Thu
23Fri
24Sat
25Sun
26Mon
27Tue
28Wed
29Thu
30Fri
Kalender

Binnenkort

Dagen
:
Uur
:
Minuten

20 november 2020 om 20:00

Opgenomen op 20 november 2020

 Concert

Zie speeldata

[ONLINE vanaf 21/11] – Trio O3 & “There is Ground under Ground”

Locatie : Les Brigittines, Brussel

Trio O3 © Laura Gelfged

There is Ground under Ground

Trio O3 & "There is Ground under Ground"

Deel 1 : Trio O3

Trio O3 Ontstond rond George Crumbs geweldige Vox Balaenae. Met grote vanzelfsprekendheid hebben de drie muzikantes hun eigen universum meteen geschetst in hun eerste project: Echos de la Terre in 2016, dat vijf componisten met een verschillende esthetiek en aanpak samenbracht.

De verbazingwekkende compositie van Crumb was natuurlijk van de partij. Geïnspireerd op de stem van de walvis, en meer bepaald op de zang van de bultrug, vereist het stuk een uitbreiding van het instrumentarium en spelen de uitvoerders gemaskerd! Het stuk combineert verschillende compositietechnieken zoals het zingen in de fluit, het uitrusten van de piano met verschillende voorwerpen (glaslatten, metaal), het ontstemmen van de cello, enz.

Deel 2 : There is ground under Ground

De muziek van Régïs Boulard, eclectisch drummer en pure rock’n’roll jongen, en van Louis Soler, polymorf gitarist die metal en rap met de papfles ingegoten kreeg, vindt eenheid

en harmonie in hun vriendschap: “We werken al heel lang samen, sinds een twaalftal jaren, en zelfs als onze muzikale universums niet op elkaar lijken, hebben we een complementaire vriendschap opgebouwd en spelen we zonder grenzen en zonder ego. »

Hun project “There is ground under ground”, vertelt over deze menselijke compliciteit, door de noten heen. En als de gitaar van de ene gespannen, droog, snel en vrij speelt, komt de

drum van de andere tussenbeide, meesterlijk, zwaar, vol gezag.

We zouden niet over een muziekstuk mogen praten voordat we ernaar luisteren. Het kwalificeren voor we het verwelkomen. Maar als er iets gezegd moet worden over de composities van deze twee mensen, -…dan moeten we het eerst over hun persoonlijkheid als mens hebben. Over hun humor, die absoluut lichtvoetig is en de manier waarop muziek bij hen gebreken en breekbaarheid doet oplossen maar evengoed kracht uitdrukt en veel zegt over  het zoeken naar betekenis. Er is opstandigheid, en waarschijnlijk ook zachtheid. Dan komt het moment dat de mens vervaagt voor het instrument en het mysterie van de

kunst. Er blijft een werk over, mooi op zich, melodieus. Met ongehoorde ritmes die ruimte bieden aan de verbeelding en de emoties.

Zo voluptueus als een schets, abstract genoeg om de verbeelding de vrije loop te laten waarin iedereen een plaats vindt.

Programma

Deel 1 - Trio O3 -

Lento Riflessivo - Tatsiana Zelianko , Wereldcreatie in opdracht van ARS MUSICA

Solano - Tonu Korvits

Vox baelaenae - George Crumb (1929)

Ovni - Magic Malik

Cendres - Kaija Saariaho

Deel 2 - There is Ground under Ground -

There is Ground under Ground - Régis Boulard , Louis Soler

, Trio O3 : , Eugénie Defraigne, Léna Kollmeier, Lydie Thonnard (fluitcellopiano)

, Louis Soler, Régis Boulard, Régis Huby (slagwerkgitaaraltvioolelektronica)

Prijs

Streaming vanaf 21/11

coproductie

Les Brigittines

About Ars Musica

Meer info

Ontdek
HET PROGRAMMA

Meer info