Menu

Kalender

Sluiten

June

2017

LUN
MAR
MER
JEU
VEN
SAM
DIM
1Thu
2Fri
3Sat
4Sun
5Mon
6Tue
7Wed
8Thu
9Fri
10Sat
11Sun
12Mon
13Tue
14Wed
15Thu
16Fri
17Sat
18Sun
19Mon
20Tue
21Wed
22Thu
23Fri
24Sat
25Sun
26Mon
27Tue
28Wed
29Thu
30Fri
Kalender

Binnenkort

Dagen
:
Uur
:
Minuten

23 november 2020 om 20:00

 Concert

Zie speeldata

[NEXT YEAR] – Trio(s)

Locatie : Théâtre Poème, Brussel

Carlo Rizzo

Achiary Benat © Guillermo Navarro

Henry Fourès © Isabelle Hughuet

Trio(s)

Je moet de Baskische zang van Beñat Achiary minstens één keer in je leven gehoord hebben. Er bestaat geen equivalent voor deze vocale expressie, die tegelijkertijd aards en hemels klinkt en die de componist van Pierrot Lunaire opgetogen zou hebben gemaakt. Carlo Rizzo, van zijn kant, drukt zich uit door middel van allerlei soorten lijsttrommels (frame drums), uit alle landen, uit alle tradities. Zijn virtuositeit is buitengewoon, vooral op de polytimbrale tamboerijn die hij zelf heeft ontwikkeld.

Dit concert op 23 november in het Théâtre Poème is dan ook een must. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de pianotussenkomst van Henry Fourès, de man die het trio verenigt. Fourès is een verrassende musicus-componist, zowel vertolker van de klassieke traditie als allround musicoloog, met een opleiding in zowel middeleeuwse muziek als in pianospel en muziekelektronica. Ecclectisme dat zich weerspiegelt in zijn loopbaan als leraar van zowel geïmproviseerde muziek als middeleeuwse muziekgeschiedenis.

De muziek van het trio Henry Fourès, Beñat Achiary en Carlo Rizzo komt voort uit een convergentie tussen de tradities van het spel en de ritmiek van de Baskische taal en zang, de tradities van de lijsttrommels uit Zuid-Italië, India en Noord-Afrika, en de tradities van het schrijven voor piano. Ongehoorde ervaringen in het vooruitzicht …

, Beñat Achiary (stem)

, Henry Fourès (piano)

, Carlo Rizzo (slagwerk)

Prijs

/

coproductie

Théâtre Poème & Ars Musica

About Ars Musica

Meer info

Ontdek
HET PROGRAMMA

Meer info