Menu

06.11 - 27.11.2020

Solid·Ars

Een solidaire & online editie

Kalender

June

2017

LUN
MAR
MER
JEU
VEN
SAM
DIM
1Thu
2Fri
3Sat
4Sun
5Mon
6Tue
7Wed
8Thu
9Fri
10Sat
11Sun
12Mon
13Tue
14Wed
15Thu
16Fri
17Sat
18Sun
19Mon
20Tue
21Wed
22Thu
23Fri
24Sat
25Sun
26Mon
27Tue
28Wed
29Thu
30Fri
Kalender

Solid·Ars

! COVID-19 UPDATE ! Ars Musica stelt u dit jaar een twintigtal online concerten voor, gratis te streamen via onze social media en op YouTube. Blijf ons volgen!

In deze vreemde en moeilijke tijden voor kunstenaars wil Ars Musica solidariteit tonen met de groep die hard geraakt werd door de maandenlange stilte. Een stilte, opgelegd door gezondheidsvoorschriften, die beslist nodig waren maar die de kwetsbaarheid van de kunstenaar echter pijnlijk blootlegden, zowel wat hun legaal statuut als hun plaats in de samenleving betreft.

De tienduizenden evenementen die werden afgelast en de talrijke kunstenaars die zo van een inkomen beroofd werden, benadrukken de precaire situatie van een kwetsbare sector. Sommigen zagen in deze bijzondere periode een kans om podiumkunst te herdenken met online formats, waarvan de overleving echter afhangt van het succes op de wispelturige sociale netwerken. Laat ons niet vergeten dat de podiumkunsten niet alleen als kunstvorm onmisbaar zijn voor onze samenleving, maar dat ze boven alles ruimte creëren voor nieuwe ontmoetingen en een gedeelde beleving. Het is de magische uitstraling van een live concert dat publiek en kunstenaars verenigt in unieke en onvervangbare momenten. Zo beleeft u deze herfst bij Ars Musica onder meer de unieke boreale stemmen van Maarja Nuut en Maja Ratkje, de verrassende vocale poëzie van Anne-James Chaton, de hartverscheurende klanken van het duo NO&RD, de fascinerende litanie van "Jesus' Blood Never Failed me yet" van Gavin Bryars, de boeiende compositie van Lukas Ligeti voor de stem van Clara Inglese en de verrassende gitaartexturen van Stephen O'Malley...
Voor deze bijzondere editie heeft het Ars Musica festival zich van zijn thematische benadering losgemaakt en samen met de kunstenaars een meervoudig programma opgesteld, dat de diversiteit van de muzikale creatie weerspiegelt. ‘Delen’ wordt na deze onzekere tijden het nieuwe sleutelwoord en delen doen we ook met deze 2020 editie.

We dragen dit festival op aan Patrick Davin.

About Ars Musica

Meer info

Ontdek
HET PROGRAMMA

Meer info