Menu

Presentatie

Het festival Ars Musica werd opgericht in 1989 met als credo de creatie van nieuwe muziek. Ars Musica maakte sindsdien talrijke nieuwe composities mogelijk van onder meer Gÿorgy Ligeti, Karlheinz Stockhausen, Pierre Boulez, Luciano Berio en Klaus Huber.

De programmatie van het festival stelt ieder jaar een stand van zaken op van de hedendaagse creatie in samenwerking met Belgische en internationale partners. Het grote aantal concerten biedt de mogelijkheid om een zeer divers repertoire te presenteren dat zowel lokaal als internationaal geijkt is. In zijn 25-jarige bestaan kwamen reeds meer dan 800 verschillende componisten aan bod, goed voor een gemiddelde van vijfendertig nieuwe componisten per editie.

De artistieke directie promoot een zeer pluralistische esthetiek, alsook het werk van Belgische componisten zoals  Henri Pousseur, Pierre Bartholomée, Philippe Boesmans, Claude Ledoux, Benoît Mernier, Luc Brewaeys, Jean-Luc Fafchamps, Walter Hus, Peter Vermeersch etc.

In 2014 werd het festival omgedoopt tot een biënnale die plaats vindt in november. Tijdens de oneven jaren, programmeert Ars Musica een muzikaal seizoen, met verschillende pedagogische activiteiten voor kinderen, studenten, muzikanten en componisten. Ars Musica onderzoekt de mogelijkheden van klank, breekt met grenzen en dogma’s om zo onbekend terrein te verkennen.

Archief

Meer info